Lika-delar-tårtbotten

Tårtbotten kan man ju såklart göra på hur många olika sätt som helst och jag har testat lite olika recept. Det jag  tycker fungerar bäst för mig är "lika-delar-principen". Det använder jag mig av till alla mina tårtor nu för tiden. Detta är inget riktigt recept med mått utan man mäter mängden utifrån hur många ägg man ska baka på.
 
Man mäter helt enkelt upp ingredienserna i 3 lika stora glas/skålar eller liknande. En med ägg, en med strösocker och en med mjöl och bakpulver. Vill man ha chokladbotten byter man ut ca en tredjedel utav mjölet mot kakao. Man kan även tillsätta lite vaniljsocker i mjölblandningen om man vill.
 
Bakpulvret är det enda man mäter och då utgår jag från:
 
2-3 ägg  1 tsk bakpulver
4-5 ägg  1,5 tsk
6-7 ägg  2 tsk
 
 
Gör såhär:
 
Mät upp alla ingredienser
 
 
Vispa äggen och sockret fluffigt. Det ska bli riktigt vitt och luftigt!
 
Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten så det inte blir klumpar
 
 
Vänd försiktigt ihop allt med en slickepott tills allt är blandat. Häll smeten i en form. När man vill ha en högre botten än formen så är det smidigt att sätta bakplåtspapper runt sidorna som en förlängning. Jag har sprayfett i botten men man kan lika gärna ha bakplåtspapper eller smord och bröad.
 
Grädda på 175 grader ca 20-40 minuter beroende på hur många ägg du bakat på.
 
 
Låt botten kallna helt innan den delas. Helst ska den stå någon dag eller frysas. Den är enklast att skära när den är halvfryst så man kan med fördel göra den i förväg och ta upp en stund innan den ska fyllas.
 
 
#1 - - Sofi:

Hej!
Vad är det som "bestämmer" hur många ägg man ska använda sig av? Är det storleken på tårtan, eller något annat? ☺️
Tack på förhand! 😃

Svar: Hej!Ja precis, det beror på hur stor form man har =) Det kan vara lite knepigt i början att veta exakt hur många ägg man ska ha så får prova sig fram och efter ett tag vet man exakt =)

Lycka till!
Sara